Internet of Things

IoT staat voor 'Internet of Things', oftewel het internet der dingen. Deze term wordt steeds bekender en gaat over het aansluiten van apparaten op het internet. Om de mens te ontzorgen en processen te vergemakkelijken.
De slimme koelkast, Nest thermostaat en Philips Hue zijn bekende voorbeelden van IoT.

Alles inzichtelijk bij RoyalFloraHolland

RoyalFloraHolland en Teleservice werken samen aan een interessante toepassing van Internet of Things. IoT is het uitwisselen van kleine hoeveelheden informatie tussen allerhande elektrische apparaten en systemen. Dit alles met een ultralaag stroomverbruik.

Marco Drijfhout, engineer op de afdeling GBS binnen RoyalFloraHolland Naaldwijk: "RoyalFloraHolland werkt met IoT. Wij gaan middels draadloze sensoren delen van de veiling monitoren via het bestaande beheersysteem." Zo zijn er op de veiling veel beamers aanwezig, Ben Zandstra, collega van Marco: "Wij willen weten wat de temperatuur en de druk is in de behuizing. IoT in combinatie met LoRa gaat dit voor ons inzichtelijk maken."

De beamer-pilot is mogelijk het begin van meer IoT-toepassingen op het private LoRa-netwerk. Indien succesvol gaat RoyalFloraHolland dit samen met Teleservice verder uitrollen op meer plaatsen op het veilingterrein.

Alles inzichtelijk bij RoyalFloraHolland

Terminologie

LoRa
LoRa staat voor 'Long Range Low Power'. Deze technologie wisselt kleine hoeveelheden informatie uit tussen sensoren / apparaten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. LoRa is daarom ideaal voor Internet of Things.

M2M
M2M staat voor 'Machine-to-Machine. Dit is een communicatievorm waarbij machines met elkaar communiceren zonder tussenkomst van mensen. De methode wordt vooral ingezet voor het monitoren van processen binnen bedrijven.

Basestation

Privé zendstation
Een LoRa basestation, ookwel gateway genoemd, is een privé zendstation bedoeld voor bedrijven die hun eigen privé M2M of IoT netwerk wensen te hebben.

Weersomstandigheden
Een zendstation, werkend op de 868 MHz frequentie, is voorzien van LoRa technologie, ontwikkeld conform de LoRa Alliance standaarden. Dankzij de robuuste behuizing is het geen probleem om de basestation in moeilijke weersomstandigheden te monteren. Dus wind, stof en vochtigheid zijn geen probleem.

Bereik
Indien het basestation geïnstalleerd wordt op een gebouw of mast, is communicatie met duizenden LoRa sensors in een straal van enkele kilometers mogelijk.

Sensor

Endnode
Een sensor, ookwel 'endnode' genoemd, is het draadloze apparaat wat de gegevens registreerd en doorzend naar de basestation. Een LoRa-modem bevat meerdere sensoren, zoals: 3D accelerometer, 3D magnetometer, luchtdruk, luchtvochtigheid, temperatuur, GPS etc.

LoRa Alliance

De LoRa Alliance is een open, non-profit vereniging met leden die geloven dat het tijdperk van Internet of Things nu is. De vereniging is operationeel sinds eind maart 2015 en heeft als doel LoRa te standaardiseren. De leden werken samen, delen kennis en ervaringen en waarborgen de open, wereldwijde standaard.

LoRa Alliance
Kosten & Besparing

Internet of Things is het heden
Internet of Things is hier en gaat niet meer weg. Het is niet alleen de toekomst, het is het heden. En toch is de techniek nog lang niet uitontwikkeld. De vraag "Wat kost Internet of Things" is niet eenvoudig te beantwoorden.

Werkwijze
Er wordt naar uw bedrijfsprocessen gekeken. Waar zijn verbeteringen mogelijk? Zeer waarschijnlijk heeft u zelf al een lijst met mogelijkheden. Samen gaan we kijken hoe dit in te vullen, waarna het kostenplaatje volgt. Wat vaststaat is dat u gaat besparen, vooral tijd en daarmee indirect geld.

Waarmee kunnen wij u helpen?
Paul van Hoefen Wijsard

Paul is specialist op het gebied van Internet of Things en adviseert u graag.

M

088 - 833 00 51

E

Paul van Hoefen Wijsard, Internet of Things

© 1987-2017 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.