"Apple introduceert dit najaar met iOS 18"

Apple introduceert dit najaar met iOS 18 nieuwe mogelijkheden om je iPhone nog meer naar je eigen smaak aan te passen. Tijdens het WWDC-ontwikkelaarscongres onthulde Apple een reeks vernieuwingen in deze grote iPhone-update.

 

Je kunt nu het beginscherm en toegangsscherm verder personaliseren. App-icoontjes kunnen vrij geplaatst worden, de kleur en grootte van pictogrammen kunnen aangepast worden en veranderen automatisch mee met de donkere modus. Ook de regelaars op het toegangsscherm kunnen aangepast of verwijderd worden. Met de iPhone 15 Pro en Pro Max kun je via de actieknop regelaars direct activeren.

 

Het vernieuwde Control Center biedt meer aanpassingsopties en groeperingen voor functies zoals media en smart home. Derde-partij apps kunnen voor het eerst integreren met het Control Center, waardoor acties zoals het ontgrendelen van je auto of posten op sociale media sneller gaan.

 

Gevoelige apps kun je verbergen of vergrendelen met FaceID of TouchID, en bepalen welke specifieke contactpersonen toegang hebben.

 

iMessage krijgt nieuwe functies zoals emoji-tapbacks, tekstformattering, berichtplanning, en RCS-ondersteuning voor betere samenwerking met Android-apps. De Foto’s-app heeft nieuwe collecties en een carrouselweergave van uitgelichte foto’s.

 

De nieuwe Game Mode in iOS 18 verbetert prestaties en verlaagt latentie bij het gebruik van gamepads of AirPods. Met ‘Apple Intelligence’ voegt Apple AI-functies toe zoals het genereren van afbeeldingen en natuurlijkere gesprekken met Siri.

 

iOS 18 verschijnt waarschijnlijk in september, kort na de lancering van de iPhone 16. Houd onze app in de gaten voor meer updates over Apple’s nieuwste functies.