Darkweb - Bedrijfsinformatie wordt doorverkocht.

In de afgelopen twee jaar zijn bijna 40.000 dark web-berichten ontdekt met betrekking tot de verkoop van interne bedrijfsinformatie, volgens gegevens van het Kaspersky Digital Footprint Intelligence team. Deze berichten, gecreëerd door cybercriminelen, worden gebruikt voor de verhandeling van gegevens die via cyberaanvallen zijn verkregen. Het aantal berichten waarin toegang tot bedrijfsinfrastructuur wordt aangeboden, is met 16% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, en wereldwijd werd een derde van de onderzochte bedrijven genoemd in dark web-berichten met betrekking tot de verkoop van gegevens of toegang.

Tussen januari 2022 en november 2023 observeerde Kaspersky gemiddeld 1.731 dark web-berichten per maand over de verkoop, aankoop en distributie van interne bedrijfsdatabases en documenten, met een totaal van bijna 40.000 berichten. Deze berichten waren afkomstig van diverse bronnen, waaronder dark web fora, blogs en schaduw Telegram kanalen.

Een zorgwekkende trend is de beschikbaarheid van toegang tot bedrijfsinfrastructuren op het dark web. Meer dan 6.000 dark web-berichten tussen januari 2022 en november 2023 adverteerden dergelijke aanbiedingen. Het aantal berichten is in 2023 met 16% gestegen, van 246 naar 286 per maand. Hoewel dit aantal op het eerste gezicht misschien niet hoog lijkt, blijft het een potentieel ernstig probleem, vooral gezien de dreiging van aanvallen op de supply chain in het komende jaar. Zelfs kleine bedrijfsinbreuken kunnen wereldwijd gevolgen hebben voor talloze personen en bedrijven.

Wilt u een vrijblijvend gesprek met een van onze accountmanagers?
Zij vertellen u graag meer over het onderwerp “cybersecurity”.