Een stabiele internetverbinding voor MKB-bedrijven.

Voor MKB-bedrijven zijn stabiele internetverbindingen van cruciaal belang in de hedendaagse zakelijke omgeving. Niettemin kunnen er zich situaties voordoen waarin deze connecties tijdelijk of voor langere tijd onderbroken worden. Het implementeren van een 4G/5G back-up vormt een effectieve strategie om dergelijke risico’s te beperken. Teleservice is gespecialiseerd in het leveren van deze back-upoplossingen en ontzorgt IT-dienstverleners door het volledige proces van installatie en beheer op zich te nemen.


4G/5G Back-up via Teleservice

In plaats van zelf te moeten zoeken naar afzonderlijke simkaarten en (5G-)routers voor klanten, kunnen dienstverleners bij Teleservice terecht voor een alles-in-één oplossing. “Wij beheren alle aspecten, variërend van de inkoop bij providers tot het leveren van simkaarten, apparatuur en de garantie dat alles naar behoren functioneert,” aldus Fred Cassa, Algemeen Directeur van Teleservice. Teleservice werkt voornamelijk samen met partners, zoals IT-dienstverleners en Managed Service Providers (MSP’s), die vaak beperkte tijd en capaciteit hebben om de continue werking van een 4G/5G back-up te waarborgen. Fred Cassa benadrukt: “Onze partners ervaren vaak grote voordelen omdat ze de volledige verantwoordelijkheid aan ons kunnen overdragen. Ze hebben zelf vaak geprobeerd dit te managen, maar kwamen tot de conclusie dat het te tijdsintensief was en niet rendabel. Wij zijn de specialisten, dus laat ons dit voor u regelen.”

Onafhankelijk van Operators

Een belangrijk kenmerk van Teleservice is de specialisatie in 4G/5G back-upverbindingen van verschillende operators, afhankelijk van wat het beste werkt op een specifieke locatie. Deze aanpak verloopt volledig transparant: “Onze partners sluiten enkel een contract met ons af, terwijl de eindklant een overeenkomst heeft met de partner. Wij zorgen ervoor dat de verbinding operationeel blijft volgens de afgesproken voorwaarden.” De dienst wordt eenvoudigweg aangeduid als ‘Zakelijk 4G/5G Internet’.

Toepassingen en Redundantie

Wij identificeren verschillende toepassingsgebieden, zoals situaties waarbij de installatie van glasvezel langdurig op zich laat wachten. In dergelijke gevallen kiezen bedrijven vaak voor een 4G/5G-verbinding als tijdelijke oplossing, die vervolgens als back-up blijft dienen wanneer de glasvezelverbinding beschikbaar is. Daarnaast biedt Teleservice de mogelijkheid van redundante connectiviteit door twee operators in te zetten. “Als de ene uitvalt, blijft de andere operationeel,” voegt Fred Cassa toe. Zelfs wanneer de vaste verbinding volledig uitvalt en er geen alternatieve oplossingen beschikbaar zijn, kan Teleservice binnen 24 uur een noodverbinding faciliteren via hun ‘internetkoffer’.