Belangrijke ontwikkelingen Physing mail

Beste klanten,

Met het oog op de recente resultaten van het Cybersecurity Onderzoek Alert Online 2023, willen we enkele essentiële bevindingen met u delen. Het onderzoek heeft onthuld dat een alarmerend aantal MKB (20%) nog steeds geen effectieve maatregelen heeft genomen om zich  te wapenen tegen de steeds evoluerende dreigingen op het online front. Het verontrustende feit dat phishing de meest voorkomende vorm van cyberaanvallen op de werkvloer is, onderstreept de kwetsbaarheid van bedrijven die nog niet proactief zijn in het beschermen van hun digitale activa. Bovendien is het opvallend dat slechts 40% van de medewerkers daadwerkelijk melding maakt van dergelijke incidenten, wat wijst op mogelijke onderliggende kwesties met betrekking tot rapportagekanalen of bewustzijnstraining.

Een ander belangrijk aspect van het onderzoek benadrukt een verontrustende afname van bewustzijn over digitale veiligheid onder medewerkers in het algemeen. Dit staat in schril contrast met de bezorgdheid van bijna de helft van de ICT-verantwoordelijken over hun eigen online veiligheid. Het feit dat termen als social engineering nog steeds onbekend zijn bij een groot deel van het personeel onderstreept de dringende behoefte aan uitgebreide bewustmakings- en trainingsprogramma’s om de risico’s van cyberaanvallen effectief te verminderen.

Indien u verdere begeleiding of advies nodig heeft met betrekking tot het versterken van uw digitale beveiliging, staan wij klaar om u te helpen en te adviseren over de best practices in de industrie.

Met vriendelijke groet,

Teleservice Team