Wij bestrijden ook de virussen in uw netwerk

26-05-2021 –

 Het is zo gewoonlijk geworden om uw handen te ontsmetten. In winkels, op het terras in de supermarkt wordt het dan ook aangeraden om dit regelmatig te doen. Zo zorgen wij allen ervoor dat het virus zich toch minder snel kan verspreiden. Ook bij Teleservice desinfecteren wij onze handen regelmatig om niet alleen het huidige virus te bestrijden, maar ook de virussen in uw netwerk. Over welke virussen hebben wij het precies?

Om te beginnen, eerst wat meer over de term ‘malware’, wordt gebruikt voor een schadelijk programma op uw computer, smartphone of tablet. Deze programma’s worden zonder toestemming geïnstalleerd en dit kan schadelijke gevolgen hebben. De computerprestaties worden verslechterd, uw persoonsgegevens worden illegaal achterhaald of al uw belangrijke persoonsgegevens worden gehaal verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de hardware niet meer functioneert.

Onderstaand ziet u 5 verschillende soorten virussen die wij graag met u door willen nemen.

1. Computervirussen

Computervirussen kunnen meerdere bestanden op een computer infecteren. Ze verspreiden zich via geïnfecteerde bestanden en worden overgebracht via usb-sticks.

2. Adware

U herkent het wel, één van de grootste online ergernissen. Deze programma’s sturen automatisch advertenties zoals: pop-up en reclame met gratis software. Dit zijn overigens niet allemaal gevaarlijke advertenties, maar sommige varianten gebruiken trackingtools om meer informatie over je locatie of browsergeschiedenis te bemachtigen. Er is zelfs een nieuwe soort adware die uw antivirussoftware kan uitschakelen. Adware kan dus alleen geïnstalleerd worden met instemming van de gebruiker, daarom worden deze programma’s niet bestempeld worden als malware. Deze worden meestal aangeduid als mogelijk ongewenste en programma’s.

3. Spyware

De naam zegt het al, Spyware. Het woord spyware betekend dat uw computer letterlijk wordt bespioneerd. Het verzamelt allerlei gegevens zoals surfgedrag en ook logingegevens, die vervolgens worden doorgestuurd of verkochten aan derde, dit zijn meestal cybercriminelen. Spyware kan ook beveiligingsinstellingen op uw computer aanpassen of netwerkverbindingen beïnvloeden. Dit zorgt ervoor dat u continue zonder toestemming in de gaten gehouden wordt.

4. Ransomware

Ransomware infecteert uw computer, het versleutelt documenten, foto’s en informatie. Vaak eist het virus geld voor de vrijgave hiervan. Als u weigert te betalen worden de gegevens gewist en bij sommige varianten worden alle toegangen tot uw computer geblokkeerd.

5. Bugs

Bugs zijn gebreken in de software, vaak is di ten fout van de programmeur. Dit kan gevolgen hebben voor uw computer. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de computer crasht en niet goed presteert. Een beveilingsbugs zorgen er wel voor dat uw computer te infecteren is. De bugs zijn vaak te verhelpen met beveilingscontroles en software updates.

Virussen kunnen gevaarlijk zijn! Niet alleen kunt u hier griep door krijgen, maar ook uw netwerk kan aangetast worden. Wilt u advies over uw netwerk? Dan helpen wij u graag verder.