Ondersteund mijn huidige toestel 4G of 5G?

Ondersteund mijn huidige toestel 4G of 5G?

14-02-2022 – KPN heeft bekendgemaakt in maart 2022 te zullen stoppen met het 3G-netwerk. Heeft u een toestel die 4G of misschien al een 5G ondersteund? Dan heeft het uitzetten van het 3G-netwerk geen gevolgen voor u. Is uw telefoon al wat ouder, dan zou het kunnen zijn dat deze nog gebruik maakt van het 3G- netwerk. Dit betekent dat uw toestel terug kan vallen op het 2G netwerkt en de kwaliteit van het bellen/internet achterruit gaat. Ook kunt u niet meer bellen en tegelijkertijd internetten.

Steeds minder mensen gebruiken het 3G-netwerk

Steeds meer mensen maken gebruik van het 4G-netwerk of 5G-netwerk, dit wordt t tegenwoordig ondersteunen bijna alle toestellen. Alle recent uitgebrachte toestellen ondersteunen ook 5G. Het 3G-netwerk moet plaats gaan maken voor het 5G netwerk. Dit betekend dat het 31 maart zal uitfaseren. Ook zal het 5G netwerk het 4G netwerk gaan opvolgen, maar dat zal pas in 2024 gaan gebeuren.

Ondersteund mijn huidige toestel het 4G netwerk?

De meeste smartphones en tablets ondersteunen het 4G netwerk, daarmee zullen veel gebruikers geen last hebben van de uitfasering van het 3G-netwerk. Wilt u toch zeker zijn, neem dan contact op met uw accountmanager of stuur een bericht in onze chatbot. Zo weet u binnen enkele minuten of de uitfasering van het KPN 3G-netwerk invloed heeft op uw toestel.