Multi-Factor Authentication (MFA) voor een goede online beveiliging

Multi-Factor Authentication (MFA) voor een goede online beveiliging

18-02-2022 – Wachtwoorden zijn niet langer de manier om uw identiteit te verifiëren. Gestolen wachtwoorden kunnen worden gebruikt om in andere systemen in te breken. Daarom is het belangrijk om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan het inlogsysteem. Zo zorgt u er op relatief eenvoudige wijze voor dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Maar wat is MFA en waarom zou je het gebruiken? Lees hieronder meer.

Wat is MFA?

Multi-Factor Authentication (MFA) is een extra beveiligingslaag voor het inlogproces. Als iemand toegang wil tot het account of de applicatie, moet hij zich opnieuw authenticeren. Dit kan bijvoorbeeld door uw vingerafdruk te scannen of een code in te voeren die u op uw telefoon ontvangt. Zo is het altijd duidelijk dat je inlogt en niet doet alsof.

Waarom kiezen voor MFA?

Als u alleen een wachtwoord gebruikt om te verifiëren, is dit helaas niet veilig genoeg. Als het wachtwoord zwak is of ergens anders is gebruikt, kun je je afvragen of het echt is wat de gebruiker heeft gezegd. Ervan uitgaande dat het wachtwoord ergens eerder is gebruikt, en dat wachtwoord is in verkeerde handen gevallen…dan kunnen ze toegang krijgen tot uw account met alle gevolgen van dien en misbruik maken. Het gebruik van de tweede vorm van authenticatie verhoogt de veiligheid omdat deze extra factor niet gemakkelijk kan worden verkregen of gerepliceerd door een aanvaller. Daarom gebruikt u MFA om uzelf en uw gegevens goed te beschermen. Werken u en uw organisatie in een Microsoft-omgeving? Dan kun je wellicht al (gratis) gebruik maken van deze extra beveiliging!

MFA voor Microsoft 365

Wat veel mensen niet weten, is dat in veel gevallen zowel Microsoft 365 als Office 365 standaard MFA ondersteunen! Dit geldt voor uw hele organisatie. Zo zorgt u ervoor dat cybercriminelen u niet makkelijk vinden. Typen MFA die in Microsoft worden gebruikt;

• Er wordt een sms-bericht naar de telefoon gestuurd waarin de gebruiker wordt gevraagd een verificatiecode in te voeren.

• Een telefoontje

• Via Microsoft Authenticator smartphone-app

Meer informatie over de MFA van Microsoft 365?

WhatsApp ons of bel ons op 088- 833 00 00