Thuiswerken veilig voor uw bedrijfsgegevens?

Thuiswerken veilig voor uw bedrijfsgegevens?

18-04-2020 - Massaal zijn we allemaal thuis aan het werk. Verschillende werkplekken worden in huis nu benut door werkende ouders en kinderen die online lessen volgen. Maar zijn uw bedrijfsgegevens wel veilig als uw medewerker deze thuis ophaalt?

Vaak werken uw medewerkers met eigen hardware en verbindingen voor consumenten gebruik. Dat kan grote beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Het thuisnetwerk is meestal op een andere wijze beveiligd als het bedrijfsnetwerk. Zo krijgen verspreiders van malware, ransomware en virussen misschien extra mogelijkheden om binnen te dringen op uw bedrijfsnetwerk.

Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van een VDI verbinding in plaats van een VPN verbinding. Hierdoor verlaat de data het bedrijfsnetwerk niet en kunnen medewerkers altijd gebruik maken van een beveiligde verbinding.

Twijfelt u aan de veiligheid van uw bedrijfsgegevens bij het thuiswerken? Uw accountmanager kan u hierover adviseren.

© 1987-2022 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie