Waarschuwing overname van uw ISDN lijnen zonder wederzijdse toestemming

09-05-2018 - Zorg dat u alert bent: een waarschuwing tegen mogelijke kaping van uw telefoonnummers.

Het kapen van telefoonnummers door onbetrouwbare aanbieders gebeurt helaas al jaren. Maar nu ISDN wordt uitgefaseerd neemt het kapen van zakelijke telefoonnummers steeds meer toe. Het kapen van telefoonnummers wordt ook wel “slamming” genoemd en is het ongevraagd en meestal onbewust overnemen van de facturatie van ISDN verbindingen en in mindere mate analoge lijnen door een andere aanbieder. Via telefoon, e-mail of post worden klanten op slinkse wijze misleid waarna de overname een feit is. Vervolgens worden de nummers zonder dat daarvoor expliciete toestemming is gevraagd en zogenaamd namens KPN overgezet naar een Voice over IP verbinding. Vanaf dat moment is er geen weg terug en kunt u zelfs lange tijd onbereikbaar zijn. Bovendien kunt u onbedoeld een overeenkomst voor 5 jaar afgesloten hebben. De stap terug is niet zo eenvoudig omdat – hoe vreemd dat ook klinkt – de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) geen bevoegdheid heeft om tegen deze praktijken op te treden wanneer het een zakelijke overeenkomst betreft. En precies daarvan maken de onbetrouwbare aanbieders gretig gebruik

Wilt u meer informatie over kaping van uw telefoonnummers? Neem contact op met Fred Cassa.

© 1987-2022 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie