Nederlanders internetten massaal tijdens vakantie

08-08-2017 - Nederlanders schakelen de dataroaming op hun smartphones niet langer uit tijdens hun vakantie in Europa. Het mobiele dataverkeer is daardoor deze zomer vier tot vijf maal hoger dan vorig jaar. Deze positieve verandering heeft alles te maken met de nieuwe EU-wetgeving die sinds 15 juni dit jaar van kracht is onder de noemer "Roam Like Home".

De angst voor hoge mobiele kosten tijdens de vakantie in Europa lijkt daardoor volledig verdwenen te zijn. Vakantiegangers laten de dataroaming op hun Smartphone aanstaan, waardoor ze een veelvoud aan data verbruiken in vergelijking met vorig jaar. Maar een waarschuwing is wel op zijn plaats. Wanneer u uw databundel bijna heeft verbruikt, ontvangt u daarover zoals gebruikelijk een SMS bericht om te voorkomen dat u onbedoeld data gaat gebruiken buiten uw bundel. Wanneer u dan een sms bericht met de tekst 'DATA AAN' naar 1200 verzendt wordt de blokkering van het datagebruik net als in Nederland opgeheven. Daarna ontvangt u geen melding meer wanneer uw databundel in die maand geheel is gebruikt en gebruik van data buiten uw bundel is relatief kostbaar. Houd uw datagebruik dus zelf goed onder controle wanneer u de blokkering opheft of pas vooraf uw bundel aan. Neem daarvoor eventueel contact op met uw accountmanager.

© 1987-2022 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie