Uw telefoonbundel gebruiken in de EU

Uw telefoonbundel gebruiken in de EU

19-06-2017 - Zoals u waarschijnlijk al weet kunt u sinds 1 juni 2017 in de EU gebruikmaken van uw telefoonbundel. Dit is natuurlijk fantastisch nieuws, maar let wel op de Fair Use Policy.

Fair Use Policy
De Fair Use Policy (FUP) binnen de telecom-branche heeft als doel dat gemiddeld telefoongebruik gekoppeld wordt aan een abonnement tegen een redelijke prijs.
Ook wordt hiermee onredelijk gebruik in het buitenland voorkomen. Dit kunnen we signaleren op basis van de verhouding tussen nationaal- en internationaal (roaming) verbruik.

Wat is redelijk gebruik?
Zolang u met uw mobiele telefoon meer gebruik maakt van een Nederlands netwerk dan van buitenlandse netwerken binnen de EU, betaalt u in de EU gewoon de Nederlandse tarieven.Als u in een periode van vier maanden meer tijd in de EU doorbrengt dan in Nederland en meer verbruik vertoont in de EU dan in Nederland, is er sprake van onredelijk verbruik.
Woont of werkt u dichtbij de grens en maakt u gebruik van een Nederlands en buitenlands netwerk, dan valt dit onder redelijk gebruik.

U krijgt een bericht
Mocht er sprake zijn van onredelijk verbruik, dan sturen wij u een bericht met het verzoek om uw roaminggedrag aan te passen. Als dit na 14 dagen niet aantoonbaar is veranderd, brengen we vanaf dat moment een toeslag op uw roamingverbruik in rekening.

EU-bundel
De EU heeft er bewust voor gekozen om de lage tarieven voor Europees verkeer alleen te laten gelden wanneer men zich buiten het eigen EU land bevindt. Dat betekent dat de lage tarieven, en dus ook de telefoonbundels, alleen gelden wanneer u zich in de EU maar buiten Nederland bevindt en naar Nederland of naar een ander EU land belt of daar data gebruikt. Bevindt u zich in Nederland en belt u naar een ander EU land, dan gelden de lage tarieven of het telefoonbundel gebruik dus niet.

Alle Nederlandse aanbieders werken op deze wijze, maar Teleservice biedt wel een EU-bundel aan. Voor € 10,25 kunt u vanuit Nederland 200 minuten bellen naar buitenlandse nummers binnen de EU. De telefoonbundel is per maand aan of uit te zetten.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met onze specialist op het gebied van mobiele telefonie Jeroen Rol.

© 1987-2022 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie