In hoeverre is uw ICT goed geregeld?

26-10-2022 -

Beste ondernemer, in hoeverre weet u zeker dat onderstaande zaken nu goed geregeld zijn?

1. Zijn alle pc’s en servers van de laatste updates voorzien?
2. Is uw netwerkapparatuur en router beschermd tegen aanvallen van buitenaf?
3. En wanneer is deze bescherming voor het laatst bijgewerkt?
4. Heeft u een goede back-up?
5. Heeft u deze back-up wel eens getest (bijvoorbeeld door bestanden terug te plaatsen)?
6. Worden al uw pc’s (standaard) uitgelogd / afgesloten?

Indien u twijfels heeft bij één van bovenstaande vragen, en uw huidige ICT-er kan hier geen concreet antwoord op geven, neem dan contact op met Teleservice voor de ICT Inventarisatie.

Lees hier alle overige vragen

De Apple iPhone 14

01-07-2022 - De iPhone 14 belooft de meest dramatische iPhone-upgrade in jaren te worden. Dankzij stevige geruchten weten we al veel over de nieuwe iPhones in 2022. In dit artikel lees je alles over iPhone 14 features, innovaties, prijs, releasedatum en meer!

Alles over de iPhone 14


Hoewel de nieuwe iPhones in 2021 niet erg spannend zijn, lijken de iPhone 14-modellen van Apple dit jaar wat groter. Het nieuwe vlaggenschip krijgt een frisse look en Apple zal het Pro-model voorzien van een 48 megapixel camera. In dit artikel lees je alle veranderingen die we van de iPhone 14 kunnen verwachten!

Schermformaat

Het lijkt erop dat Apple terug is met vier iPhones, twee goedkopere en nog twee premium. De "mini" wordt vervangen door de iPhone 14 Max, die net als het grootste Pro-model een 6,7-inch scherm heeft. Dit zijn de verwachte modellen:
• iPhone 14 (6.1")
• iPhone 14 Max (6,7 inch)
• iPhone 14 Pro (6,1 inch)
• iPhone 14 Pro Max (6,7 inch)

De iPhone krijgt waarschijnlijk in 2022 een nieuw design. Tenminste: dat geldt voor de duurdere iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De inkeping daar is weg. In plaats daarvan is er een al controversieel ontwerp met twee gaten. Hierboven zie je een concept.

De ronde inkeping herbergt een infraroodlens en een selfiecamera. Er is ook een rond gat dat de puntprojector verbergt (een onderdeel van Face ID). Apple wil het Face ID-gedeelte onder het scherm plaatsen, maar de techniek is nog niet klaar. Daarom is er gekozen voor twee grooves.

Bovenstaande designs zijn alleen beschikbaar op de duurdere Pro iPhones. De twee goedkopere modellen (de iPhone 14 en iPhone 14 Max) zijn wederom voorzien van de notch. Het is naar verluidt even groot als de iPhone 13. Het is onduidelijk of er nog andere wijzigingen zijn in het uiterlijk van de iPhone 14.

iPhone 14 met ProMotion

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max waren de eerste iPhones met ProMotion. Hiermee kan het scherm sneller verversen (tot 120 Hz). Dit valt vooral op bij het swipen en scrollen, waarbij de weergave er vloeiender uitziet. ProMotion kan de snelheid van verversen ook juist verlagen (tot 10 Hz) om de batterij te sparen.
De goed geïnformeerde Apple-analist Ross Young liet op Twitter weten dat ProMotion niet wordt uitgebreid naar de volledige iPhone 14-reeks. Daarom sluit het 120Hz-scherm nog steeds de meer geavanceerde Pro-modellen uit (dwz iPhone14 Pro en iPhone14 Pro Max). Dit betekent dat ProMotion nog niet is overgenomen door de goedkopere iPhone 14 en iPhone 14 Max. .

iPhone 14-camera

Al jaren (sinds de iPhone 6s in 2015) zijn iPhone camera's uitgerust met een 12 megapixel lens. Mogelijk krijgt u een grote upgrade op uw iPhone 14 Pro (Max). Volgens bronnen van Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft het iPhone 14 Pro-model een 48-megapixelcamera. De sensor is 48 megapixels, maar de resolutie van de gemaakte foto's kan op 12 megapixels blijven. Net als sommige geavanceerde Android-smartphones kan Apple afbeeldingen intelligent opschalen om gedetailleerdere, ruisvrije foto's te maken. Deze techniek wordt ook wel pixelbinning genoemd.

Welke processor heeft de iPhone 14?

Dit jaar zijn er grote verschillen tussen de reguliere iPhone 14 en iPhone 14 Pro. Alleen de luxere Pro-modellen hebben de nieuwe A16 Bionic-chip. Het standaard iPhone 14-model moet A15 Bionic ondersteunen. De A15Bionic is momenteel ook geïnstalleerd op de iPhone 13 (mini). Dat meldt de vertrouwde Apple-analist Ming-Chi Kuo. Dit creëert een nieuw onderscheidingspunt tussen de Standard- en Pro-modellen. Overigens is de A15 Bionic nog steeds erg krachtig. Ik denk dat het verschil in snelheid nauwelijks merkbaar is. Wat gaat Apple veranderen aan de nieuwe iPhone 14 (Max)? De eerste iPhone zonder poort?

Er gaan geruchten dat Apple sinds 2019 een portless iPhone plant. Apple stopt uiteindelijk met de Lightning-connector en de enige manier om je iPhone op te laden is draadloos. Apple was oorspronkelijk van plan om in 2021 een draagbare iPhone te lanceren, maar de iPhone 13 was voorbarig.

Het is goed mogelijk dat je Lightning-verbinding op je iPhone 14 blijft staan. Draadloos opladen gebeurt met MagSafe en de technologie heeft nog niet de mogelijkheid om gegevens over te dragen of herstelmodi uit te voeren. Dit is sowieso essentieel. In 2022 lijkt er in dat opzicht niets veranderd. En ten eerste lijkt Apple klaar te zijn om naar USB-C te springen. De 2023 iPhone 15 heeft een USB-C-poort.

Zomervakantie checklist Teleservice

20-06-2022 -

Gaat u op zomervakantie? Heerlijk kamperen of luxe in een hotel. Dan vind u hier de Telecom checklist voor een goed verlopende vakantie.
Ook als u niet naar een zonbestemming gaat vind u hier de juiste voorbereidingen die u niet mag vergeten op uw vakantie.

CHECKLIST

• In welke landen heeft u wel en geen data?
• Een buiten de EU data-pack afsluiten
• Fall back ICT’er (huidige ICT’er op vakantie)
• Bekijk de mobiele tarieven en alternatieven
• Verstuur foto’s en video’s via de WIFI
• Automatische update uitschakelen
• Stel een vakantiemelding in
• Telefoonnummers controleren +31

1. In welke landen heeft u wel en geen data?

Gesprekskosten en de kosten van SMS en data zijn bij gebruik in de EU-landen en een aantal gebiedsdelen welke tot enkele EU-landen behoren gelijk aan het gebruik in Nederland. Dat geldt zowel voor gebruik vanuit een bundel als voor gebruik boven of buiten een bundel. Het geldt echter overeenkomstig de EU regelgeving niet voor telefoneren vanuit Nederland naar EU landen. Hiervoor geldt evenals bij het bellen met uw vaste toestel het normale buitenlandse gesprekstarief. meer informatie

2. Een buiten de EU data-pack afsluiten

Met het Data World Pack 500 biedt Teleservice de mogelijkheid om de kosten van het gebruik van data buiten de EU te verlagen. Hiermee kunt u maandelijks 500MB aan data buiten de EU gebruiken, mits er een individuele databundel is. Bij een verbruik groter dan 500MB geldt het datatarief per MB van € 0,10. Doet u regelmatig zaken met landen uit de Europese Unie? Kies dan voor Bellen naar EU Packs Unlimited. Hiermee belt u voordelig naar alle EU-landen. Deze is alleen te bestellen op een blue abonnement.

3. Fall back ICT’er (huidige ICT’er op vakantie)

Waarschijnlijk hebt u een eigen IT'er die voor u alle zaken voor de IT regelt. Of wellicht zelfs een kleine IT-afdeling. Wat gebeurt er echter als uw IT'er op vakantie of ziek is? Het is niet handig als uw informatievoorziening platligt en u niemand kunt bereiken om te vragen wat u moet doen. Teleservice kan hierin de helpende hand bieden.
Wij zorgen ervoor dat er ondersteuning is bij storingen, terwijl uw IT'er van zijn of haar vakantie geniet. Dit kan van afstand of bij u op locatie. Dit geeft een rustig gevoel. Ook als er even extra capaciteit nodig is, of extra expertise, kunt u bij Teleservice terecht. Binnen onze organisatie zijn de meest gangbare expertises aanwezig. Daarvoor hoeft u dus niet zelf op zoek. Een belletje volstaat.

Regeren is daarbij vooruitzien

Natuurlijk mag u altijd bellen als er ondersteuning nodig is en wij zullen ons uiterste best doen de eventuele problemen op te lossen. Het heeft echter onze voorkeur om samen met u te zorgen dat onze mensen alle kennis en benodigde gegevens paraat hebben. Mocht er dan ingegrepen moeten worden, dan scheelt dit tijd, kosten en het meest belangrijke: productieverlies en irritatie. Door een kleine ‘onboarding’ hebben we informatie over uw installatie en de noodzakelijke wachtwoorden

Wilt u eens weten hoe dit er in de praktijk voor u uit (kan) zien? Wij komen graag langs om dit een keer uit te leggen.

4. Bekijk de mobiele tarieven en alternatieven

Als u in een ander EU-land reist, kunt u uw telefoon in dat land zonder extra kosten gebruiken. We noemen het "roamen als thuis". U belt (naar mobiele en vaste nummers), sms't en gebruikt binnenlandse tarieven voor data. U betaalt er dus hetzelfde voor als in uw eigen land. Ook als de beller of afzender met een andere provider werkt, kost uw bellen en sms'en in het buitenland niet meer dan in uw eigen land.

5. Verstuur foto’s en video’s via de WIFI

De beste manier om het datagebruik te beperken, is door uw telefoon te verbinden met een Wi-Fi-netwerk. Bijvoorbeeld op het werk of thuis. Wees voorzichtig met open wifi-netwerken, zoals in de trein of in een restaurant. Het is niet aan te raden om vanuit dit soort netwerken patiëntgegevens te versturen. Hoeveel data u gebruikt, hangt af van wat u op uw telefoon doet. V ooral bellen via internet (Skype), YouTube, Netflix en muziek streamen (waaronder Spotify) vraagt veel data. Probeer dit indien mogelijk alleen te doen wanneer u verbonden bent met wifi.

6. Automatisch update uitschakelen

Soms moeten apps op uw telefoon worden bijgewerkt. Updates zorgen er soms voor dat er nieuwe functies aan de app worden toegevoegd, maar meestal zijn het voor uw niet zichtbare veranderingen die de app veiliger maken. Apps op uw telefoon worden soms automatisch bijgewerkt en soms via uw mobiele netwerk. Dit kan ervoor zorgen dat uw databundel limiet sneller overschreden wordt.

7. Stel optijd een vakantiemelding in.

Veel bedrijven zijn tijdens hun vakantie enkele weken gesloten. Zorg ervoor dat uw klanten, leveranciers en andere belanghebbenden hiervan op de hoogte zijn. Wilt u tijdens de sluitingsuren van uw bedrijf de telefoon beantwoorden? Is uw bedrijf minder bereikbaar binnen een bepaalde periode? Zorg dan dat dit goed vermeld is. Denk aan de website, maar misschien ook in uw keuzemenu. En als u in uw belplan gekozen hebt voor een antwoordapparaat buiten openingstijden, vermeld het hier dan ook.

8. Telefoonnummers controleren (+31)

Wilt u in de EU blijven? Zo kun je zonder zorgen u vakantie op uw mobiele telefoon doorbrengen. U gebruikt 31 vooral als telefoonnummer als u vanuit het buitenland naar een Nederlands nummer wilt bellen. U kunt ook 0031 gebruiken in plaats van 31. Hierbij geeft 00 aan dat u naar een ander land wilt bellen - in dit geval Nederland - en 31 geeft aan dat u naar Nederland wilt bellen, aangezien dit de landcodes van Nederland zijn.

© 1987-2023 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie