Laat ons in uw keuken kijken

07-08-2021 - Als ICT-bedrijf bieden we een quick scan aan. Een snelle inventarisatie van uw computeromgeving.

Maar hoe gaat dat dan?

Eigenlijk heel simpel. U zorgt voor de koffie of thee en één van onze specialisten komt bij u langs met wat vragen. Hij loopt uw huidige configuratie na en zal dan ook uw wensen voor de toekomst inventariseren. Gaat het bedrijf uitbreiden? Komen er meer werkplekken? Of juist minder.

Maar ook: Zijn alle gebruikte softwarepakketten nog wel nodig/actueel? Is de server die in uw bedrijf staat nog wel up-to-date? Is een cloudoplossing wellicht beter? Heeft u een goede bescherming voor aanvallen van buitenaf?

En natuurlijk krijgt u dan ook desgewenst een prijsopgave van de naar onze mening beste ICT-opstelling voor uw bedrijf. Dat kan zomaar goedkoper uitpakken of zelf veel opleveren door verbeterde efficiency.

Op de koffie en thee na is ons kijkje in uw keuken gratis. U wordt er alleen wél wijzer van.

iPhone gestolen?

03-08-2021 - Tijdens een avondje stappen ben je opeens je telefoon verloren. De schrik zal je wellicht om het hart slaan: Waar heb je hem laten liggen? Hoe vindt je jouw telefoon zo snel mogelijk terug? Kan iemand jouw gegevens inzien, of op jouw kosten bellen? Hierbij een aantal tips om deze vragen te beantwoorden.

• Zoek mijn iPhone (Find my iPhone of vindt mijn apparaat)

• Gegevens wissen

• Mobiele nummer blokkeren

• Beperken van gevolgen

• Wachtwoorden

Het is altijd lastig te bepalen waar je de iPhone precies kwijt bent geraakt de wc, op een tafeltje in een restaurant, tussen de kussens bij vrienden thuis. Wat moet je doen als je je iPhone kwijtraakt?

Gebruik Zoek mijn iPhone

Begin met het terugzoeken van jouw iPhone. Ga eerst langs of neem contact op met de cafés en restaurants waar je het toestel wellicht heb kunnen laten liggen. Eerst is het verstandig om thuis te kijken. Kijk anders op de site van icloud naar “zoek mijn iPhone”. Zo kun je specifieker gaan zoeken. Zo kan je misschien direct zien waar het toestel zou kunnen liggen. Dit werkt hetzelfde bij je Apple Watch en Mac.

Ben je in de buurt van je toestel, dan zou je en geluidje kunnen afspelen via “zoek mijn-app”. Dat is een stuk makkelijker dan direct de plekken langs te gaan op de plekken waar je bent geweest.

Bescherm je toestel!

Via zoek mijn iPhone kan je meerdere handelingen uitvoeren. Je kunt op afstand een code activeren zodat niemand uw toestel in kunt komen. Je kunt het toestel ook op afstand wissen, zodat uw persoonlijke gegevens worden verwijder. Let wel op! Als je het toestel op afstand heeft gewist is deze niet meer na te trekken via ‘zoek mij iPhone’. Als je de toegang blokkeert is het wel lastiger voor de vinder om in contact te komen met jou. Een boodschap instellen heeft dan meer effect. De pincode is moeilijk te omzeilen, maar mocht het de dief toch lukken dan is deze Meestal geïnteresseerd in het doorverkopen van het toestel. De persoonlijke gegevens zijn nooit echt interessant.

Zoek mijn iPhone werkte voorheen alleen als het toestel in verbinding was met het internet. Veel mensen zetten op vakantie hun dataroaming uit, dit kon een obstakel worden. Gelukkig werkt het met IOS 13 ook via de Bluetooth, hierbij scant de iPhone de omgeving naar andere apparaten van Apple.

Aangifte doen en simkaart blokkeren

Als je zeker weet dat het toestel gestolen is moet je aangifte doen. Ook als je op vakantie bent moet je aangifte doen om een schadeclaim in te dienen bij jouw verzekering. Het is altijd verstandig om aangifte te doen als de dief met jouw nummer gaat bellen. Vergeet bij de aangifte geen serienummer door te geven. Het is een kleine kans, maar wellicht pakken ze de dief nog eens op!

Voorkom dat je jouw gegevens kwijtraakt.

Als je jouw iPhone vroeger verloor was je al jouw gegevens kwijt. Tegenwoordig zijn er allerlei manier om jouw gegevens veilig op te slaan. Zo zijn de meest gebruikte iCloud en Google Drive. iCloud is bijvoorbeeld ook heel makkelijk te synchroniseren met uw Macbook, iPad of ander Apple device.

Wijzig je belangrijkste wachtwoorden

Je kunt ervoor kiezen om je belangrijkste wachtwoorden te veranderen. Mocht u geen pincode op het toestel hebben, dan is het wel van belang om uw belangrijkste wachtwoorden te wijzigen. Maar het belangrijkste is dat je jouw mailbox blokkeert, het is namelijk heel gemakkelijk om wachtwoorden te veranderen als iemand toegang heeft tot je mailbox. Het instellen van het wachtwoord gaat vaak via de mail.

Premium kwaliteit voor een lage prijs

11-06-2021 -

Premium kwaliteit voor een lage prijs

Met een zakelijk Sim Only abonnement van Teleservice op het netwerk van KPN heb je in heel Nederland eersteklas dekking voor een lage prijs. Ideaal voor ZZP’ers en ondernemers in het MKB.

KPN heeft het beste mobiele netwerk van Nederland: Het is namelijk door Ookla erkend als het ‘Beste Mobiele Netwerk’ van Nederland. Dat blijkt uit een onafhankelijke krachtmeting van een half miljoen gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken over het derde en vierde kwartaal van 2020. KPN kwam als winnaar uit de bus met de hoogste download- en uploadsnelheden en de beste mobiele dekking van alle Nederlandse operators. (Bron: Nu.nl, 26-01-2021)

Voordelen nieuwe propositie Teleservice mobiel:

• Betrouwbaar KPN netwerk

• Alle abonnementen dezelfde eindtijd mogelijk

• Mogelijkheid tot een maandabonnement

• Mogelijkheden 30% van alle abonnementen per jaar afschalen

• Eenvoudige beheerportal

• Delen van minuten en data bij gelijke abonnementen

© 1987-2021 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie