Bericht van Fred Cassa, directeur Teleservice

20-04-2020 - Beste relatie,

Ook in deze bijzondere tijd ontvangt u een nieuwsbrief van Teleservice.
Wij hebben er eerlijk gezegd enige tijd over nagedacht of we deze nieuwsbrief wel moeten sturen. Wat is gepast om te communiceren, welke informatie kunnen wij u geven? Vooropgesteld willen wij vooral benadrukken dat wij er ook in komende periode voor u zijn.

De overheid heeft onze dienstverlening benoemd als een essentiële dienst. Het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische zaken is de toezichthouder op deze diensten.
Vanuit onze servicegerichte werkwijze staan wij 24/7 voor onze relaties klaar. Daar verandert niets aan. Maar de veiligheid van onze medewerkers en hun gezinnen staan voorop. Wanneer collega’s of hun gezinsleden symptomen van verkoudheid vertonen of wanneer hun gezondheid om andere redenen kwetsbaar is werken zij vanuit huis.
Op de kantoren hebben wij de werkplekken zo in gericht dat iedereen minimaal 2,5 meter afstand kan houden zodat er veilig gewerkt kan worden. En zo staan wij ook in deze bijzondere tijd voor u klaar.

Natuurlijk zien wij een verschuiving naar werken op afstand en telefonisch vergaderen. Daarover krijgen wij van onze relaties regelmatig vragen: wat is veilig, hoe voorkom ik torenhoge kosten voor mobiele data en telefonie en nog verschillende andere vragen.
Zoals u van ons mag verwachten denken wij graag met u mee in oplossingen die voor u het meest geschikt zijn. Daarom geven wij verderop in deze nieuwsbrief ook toelichting over een mogelijke oplossing waar wij graag mee werken. Ook het beheersbaar houden van de kosten lichten wij graag aan u toe.

Namens alle medewerkers van Teleservice wens ik u de komende periode vooral veel gezondheid toe en natuurlijk succes met de voortgang van uw activiteiten. Daarnaast spreken wij allen de hoop uit om u over een tijdje, zodra de intelligente Lock down voorbij is, weer ouderwets in goede gezondheid te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Fred Cassa

Microsoft Teams: oplossing vergaderingen op afstand?

19-04-2020 - Massaal stappen we over van live vergaderingen naar vergaderen op afstand. Het ene bedrijf is daar succesvoller in dan het andere. Er zijn meerdere gratis online tools, waarbij men zich goed moet afvragen hoe gratis gratis is. Teleservice heeft ervaring met verschillende aanbieders voor vergaderen op afstand, maar voor ons springt er toch een bovenuit.

Vanuit Office 365 biedt Microsoft de mogelijkheid om via Teams te vergaderen op afstand.
U kunt zowel met de Microsoft Teams app als in de online omgeving uw account helemaal inrichten zoals u dat wilt. Uw medewerkers kunt u in verschillende teams indelen om het vergaderen op afstand nog gemakkelijker en efficiënter te maken.

Ook kunt u presentaties en andere bestanden op een veilige manier delen tijdens het vergaderen op afstand. Maar Teams beperkt zich niet alleen tot interne vergaderingen. De applicatie leent zich ook goed om een efficiënte vergadering op afstand met uw relaties te beleggen. Wilt u meer weten over deze applicatie? Vraag uw accountmanager om meer informatie.

Thuiswerken veilig voor uw bedrijfsgegevens?

18-04-2020 - Massaal zijn we allemaal thuis aan het werk. Verschillende werkplekken worden in huis nu benut door werkende ouders en kinderen die online lessen volgen. Maar zijn uw bedrijfsgegevens wel veilig als uw medewerker deze thuis ophaalt?

Vaak werken uw medewerkers met eigen hardware en verbindingen voor consumenten gebruik. Dat kan grote beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Het thuisnetwerk is meestal op een andere wijze beveiligd als het bedrijfsnetwerk. Zo krijgen verspreiders van malware, ransomware en virussen misschien extra mogelijkheden om binnen te dringen op uw bedrijfsnetwerk.

Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van een VDI verbinding in plaats van een VPN verbinding. Hierdoor verlaat de data het bedrijfsnetwerk niet en kunnen medewerkers altijd gebruik maken van een beveiligde verbinding.

Twijfelt u aan de veiligheid van uw bedrijfsgegevens bij het thuiswerken? Uw accountmanager kan u hierover adviseren.

© 1987-2020 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie