Whatsapp Fraude! Het komt steeds vaker voor

14-04-2021 -

WhatsApp-fraude!

Het komt steeds vaker voor. Tegenwoordig maakt bijna iedereen met een smartphone gebruik van WhatsApp. Internetcriminelen weten dat als geen ander en zijn ook hiermee erg actief. Het aantal meldingen van WhatsApp fraude neemt daardoor enorm toe. De internet crimineel doet zich voor als een bekend persoon, meestal een familielid. Zogenaamd met een nieuw telefoonnummer.

Voorkom WhatsApp-fraude! Hieronder vindt u een aantal tips.

WhatsApp-fraude, wat is dat?

Dit is een nieuwe vorm van internet fraude. Steeds meer internet criminele bedenken slimme manieren om mensen op te lichten. De laatste tijd gebeurt dit steeds vaker via WhatsApp. Bij de nieuwste vorm van WhatsApp-fraude nemen criminelen zelfs WhatsApp accounts over. Het aantal oplichtingen neemt enorm toe en het schadebedrag loopt vaak op tot duizenden euro’s per slachtoffer.

Hoe herken je WhatsApp-fraude?

Internetcriminelen gebruikten in het begin vooral van prepaid simkaarten. Zo konden zij eenvoudig wisselen van telefoonnummer. Vervolgens zochten op social media naar de profielfoto van degene wiens account ze willen gebruiken en appen ze iemand in je telefoonlijst. Meestal is dat een familielid. Ze melden dan dat ze een nieuw telefoonnummer hebben en dat er snel geld overgemaakt moet worden.

Gelukkig wordt dit steeds vaker herkend en wordt deze vorm van fraude inmiddels vaak voorkomen.

Maar tegenwoordig proberen oplichters zelfs een WhatsApp account over te nemen. Zij voeren jouw telefoonnummer in, daarna ontvang je een 6 cijferige code. Met deze code controleert WhatsApp of je de app op een andere telefoon wilt gebruiken. Dit gebruik je bijvoorbeeld ook zelf bij het instellen van WhatsApp op een nieuw toestel. Bij deze vorm van fraude kan de internetcrimineel niet bij je gespreksgeschiedenis kunnen komen. Maar ze kunnen wel zien in welke groepsgesprekken je actief bent. Zo kunnen zij op deze manier nog meer mensen in jouw netwerk oplichten.

Een nieuwe vorm is dat hackers toegang weten te krijgen tot WhatsApp-accounts, door eerst de voicemail te hacken. Dit gaat erg simpel omdat daarvoor een pincode nodig is die de slachtoffers zelf nooit hebben gewijzigd. Vaak is dit een wachtwoord als 0000 of 1234.

4 Tips om WhatsApp-fraude te voorkomen.

Het belangrijkste punt: maak nooit zomaar geld over naar iemand waarvan het nummer onbekend is. Het voorkomen dat je slachtoffer wordt begint dus gewoon met gezond verstand. Stuur ook nooit wachtwoorden of beveiligingscodes door.

Zie hieronder 4 tips:

1. Vraagt iemand om geld? Bel die persoon altijd op met het telefoonnummer dat bij jou bekend is, niet met het nummer dat zichtbaar wordt in de App.

2. Is de bij u bekende persoon niet bereikbaar? Maak het geld beslist niet over!

3. Deel nooit de sms met je WhatsApp code (6 cijferige code).

4. Zet 'verificatie in 2 stappen' aan voor WhatsApp

17-03-2021 -

Belangrijk nieuws

Vragen over cyberaanvallen op Exchange-servers. Veel bedrijven maken zich zorgen om recente berichten over cyberaanvallen, onder meer vanuit China. Dat is niet onbegrijpelijk want het lijkt of er elke een cyberaanval voorbij komt. In Europa zijn zeker honderdduizend servers “getarget” doordat er geen of onvoldoende veiligheidsupdates van Microsoft geïnstalleerd zijn.

Blijf altijd alert! Bel ons direct wanneer u twijfelt aan de veiligheid van uw netwerk. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Natuurlijk kunnen wij uw servers en werkstations ook proactief voor u monitoren. Vraag uw accountmanager om informatie.

Het gevaar van een cyberaanval doet zich vooral voor wanneer u gebruik maakt van een lokale Exchange-server. Wanneer u gebruik maakt van Exchange Online van Office 365 loopt u nauwelijks gevaar. Microsoft draagt dan immers zorg voor alle beveiligingsupdates. Vraag uw accountmanager hoe u kunt overstappen naar Exchange Online. We maken daarvoor graag samen met u een plan.

Geruchten over de nieuwe iPhone 2021

22-02-2021 - De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn nog maar net gelanceerd en nu draaien de geruchten over de iPhone 13 al op volle toeren. Wat zal de nieuwe iPhone ons gaan brengen in 2021? Wordt het de iPhone 12s of toch de iPhone 13?

Met de iPhone 12 heeft Apple een nieuw design geïntroduceerd en deze zal zoals wij verwachten nog drie jaar aangehouden worden. Toch kunnen we een aantal vernieuwingen verwachten. Er gaan geruchten over een volledig draadloze iPhone zonder fysieke poorten, toevoegen van Touch ID en krijgt de iPhone mogelijk een 120Hz scherm. Alle geruchten zetten wij voor u op een rijtje.

Wordt het de iPhone 13 of 12S?

In het najaar verwachten we een nieuwe iPhone 2021, of het de iPhone 13 of 12s wordt dat is nog onzeker. Over het algemeen wordt het toestel iPhone 13 genoemd, maar er zijn geruchten dat Apple deze naam liever wil overslaan en de iPhone 13 nooit gebruikt wordt. Vooral omdat 13 een ongeluksgetal is. Daarom denkt men dat het Apple voor de naam iPhone 12s zal kiezen.

120Hz-scherm voor de Pro-modellen

Er werd verwacht dat de iPhone 12 Pro-modellen zouden beschikken over een Super Retina XDR OLED-display met een beeldsnelheid van 120Hz, maar dit was niet het geval. Mogelijk heeft Apple dit uitgesteld vanwege de batterijduur van de iPhone ’s.

Always-on scherm

Er gaan geruchten dat de volgende generatie iPhone een always on-display bevat. Wanneer de nieuwe iPhone niet wordt gebruikt is het scherm gedimd en toont deze de klok en batterijpercentage. Meldingen zouden wellicht verschijnen in een balk en gemiste oproepen vind je terug op het scherm.

Draadloos opladen

Volgens bronnen heeft Apple het plan om in 2021 de eerste volledige draadloze iPhone op de markt te brengen. Geen Lightning of USB-C aansluitingen meer. Hoge klasse toestellen zullen geen fysieke poort meer bevatten en volledig draadloos werken.

Touch ID voor iPhone (extra optie)

Face ID is ondertussen niet meer weg te denken bij Apple's nieuwste iPhone, maar toch bevestigen verschillende bronnen, dat Apple plannen heeft om de vingerafdrukscanner als extra beveilingsoptie toe te voegen aan de iPhone.

LiDAR-scanner ‘goedkopere’ modellen

De iPhone 12 pro bevat een LiDAR scanner, Hiermee kunt u de omgeving scannen en de diepte berekenen. Volgens verschillende bronnen zou Apple deze scanner ook willen toevoegen aan de 'goedkopere' modellen van de iPhone 13.

Camera met astrofotografie

Waarschijnlijk kan u met de nieuwe iPhone 13 video’s maken in portretmodus. Iets wat Apple al lange tijd zou hebben gewild. Net zoals de portretfuncties in foto's kunt u de diepte aanpassen. Een andere optie is dat u sterren kunt fotografen. Wanneer u de iPhone naar de lucht richt zal de camera overschakelen naar de 'astrofotografiemodus'.

Prijs iPhone 2021

Zoals u leest zijn er veel nieuwe technologieën nodig voor de iPhone 13 Of dit invloed heeft op de prijs is momenteel nog niet bekend, vermoedelijk zal de iPhone 13 worden verkocht voor hetzelfde bedrag als de iPhone 12.

© 1987-2021 Teleservice Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

De website van Teleservice maakt gebruik van cookies om voor de beste gebruikers­ervaring te zorgen. Meer informatie